Συνεχίζουμε το σενάριο... στην ταινία "Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben"

 


Μετά την προβολή της ταινίας "Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben" οι μαθητές/μαθήτριες του Ομίλου Κινηματογράφου του 1ου Πρότυπου Λκείου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την τελευταία σκηνή της ταινίας και προσθέτουν τα δικά τους στοιχεία στο σενάριο.


"Μαριάννα: Φερνάντο, έχω να σου αποκαλύψω κάτι.

Φερνάντο: Τι συμβαίνει, Μαριάννα, σε βλέπω πολύ προβληματισμένη, αυτή τη στιγμή, αλλά και μέρες τώρα.
Μ: Ανακάλυψα κάτι που με πόνεσε πολύ...
Φ: Σε ακούω
Μ: Η κόρη μας, Φερνάντο, αυτή κρυβόταν πίσω από την απαγωγή.
Φ: Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως το ξέρεις;
Μ: Την είδα να γυρίζει αργά την νύχτα. Μου είπε ψέματα ότι γύριζε από τον γιατρό, αλλά στη πραγματικότητα γύριζε από το μέρος που κρατούσαν την μικρή. Οι μπότες της ήταν λερωμένες, ακριβώς όπως τα παπούτσια της Ιρένε. Δεν μπορώ να το πιστέψω, άντρα. Εμάς, που την αναθρέψαμε τόσο σωστά, με αρχές, να μας ντροπιάζει έτσι, με μια τόσο ανήθικη πράξη...;
Φ:  Πρόδωσε τους συγγενείς σου, τους εκμεταλλεύτηκε σε μια τόσο αδύναμη στιγμή και δεν δίστασε να τραυματίσει ψυχικά ένα 16χρονο παιδί...
Μ: Αχ μικρή μου, πώς θα ορθοποδήσεις...; Και εμείς, όμως, πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση; Δεν μπορώ να τη συγχωρήσω.
Φ: Φοβάμαι πως ούτε εγώ θα μπορέσω να το ξεπεράσω. Όμως, δεν βρίσκω το κουράγιο να την καταγγείλω. Βέβαια, αρνουμαι να ζω κάτω από την ίδια στέγη με μια εγκληματία. Θα την αναγκάσουμε να εξαφανιστεί από το χωριό, να μεταναστεύσει. Με πληγώνει πολύ που με την μοναχοκόρη μας μας χωρίζει πλεον τέτοιο χάσμα, αλλά το λάθος της είναι ασυγχώρητο.
Μ: Όσο και αν μας πονά, πρέπει να το αποδεχθούμε. Μάλλον κάπου κάναμε λάθος μεγαλώνοντας την. Όμως τώρα θα κάνουμε το σωστό, δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια προδοσία, θα αποκλείσουμε κάθε επαφή και θα μείνουμε στο πλευρό της οικογένειας μας."
Β.Χ.


"Διάλογος μεταξύ μητέρας (Mariana) και πατέρα (Fernando)

Μετά την αναχώρηση της Laura, η Mariana παρακαλεί τον Fernando να καθίσει δίπλα της για να μιλήσουν.

"Η Rocio το έκανε. H Rocio απήγαγε την Irene" είπε η Mariana 

"Μα τι είναι αυτά που λες; Πως γίνεται να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο; Η κόρη μας να απήγαγε την ίδια της την ξαδέρφη;" αναφώνησε ο Fernando εμφανώς αναστατωμένος από την δήλωση της γυναίκας του

"Το ξέρω ότι ακούγεται απίστευτο αλλά είναι η αλήθεια. Χθες το βράδυ, όταν επέστρεψε στο σπίτι αργά το παντελόνι της ήταν βρεγμένο και η μπότες της γεμάτες λάσπες. Τότε το κατάλαβα ότι είχε πάει στο μέρος που κρατούσαν την Irene."

"Μα πως, γιατί;"

"Για τα λεφτά φυσικά"

"Για τα λεφτά...Τι είδους άνθρωπο αναθρέψαμε; Δεν αντέχω καν να το σκέφτομαι, πως μπόρεσε να κάνει κάτι τόσο φριχτό; Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα όμως;" ρώτησε ο Fernando προσπαθώντας ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσει τις προεκτάσεις που θα είχε αυτό το συνταρακτικό γεγονός στις ζωές όλων και στην οικογένεια.

"Θα φύγει από το σπίτι. Αρνούμαι να ζήσω κάτω από την ίδια στέγη με αυτήν" είπε η Mariana συντετριμμένη ακούγοντας τα ίδια της τα λόγια.

"Μα πως μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο; Είναι παιδί μας..." 

"Όχι μετά από αυτό. Αρνούμαι να την αποκαλέσω κόρη μου" είπε βουρκώνοντας η Mariana 

"Έχεις δίκιο. Ακόμα και αν έμενε δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεπεράσουμε κάτι τέτοιο, μερικές πράξεις είναι ασυγχώρητες. Πρέπει να υποστεί τις συνέπειες τώρα.""

Ν.Α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνοντας τον δικό μας τίτλο στην ταινία