Good Morning Vietnam

 


Στην ταινία «Good Morning Vietnam» κυριαρχεί η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Robin Williams, που ενσαρκώνει τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού Adrian Cronauer. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και καταπληκτικές κριτικές. Ωστόσο, δεν έγινε εξ αρχής γνωστό ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός που υποδύεται ο Williams ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Στην πραγματικότητα αποτέλεσε την «έμπνευση» για να γυριστεί η συγκεκριμένη ταινία. Είναι η εξιστόρηση όσων έζησε ο Adrian Cronauer το 1965, όταν ως σμηνίας μετατέθηκε στον σταθμό της Σαϊγκόν....

Οι κωμικές περιπέτειες ενός ραδιοεκφωνητή στο στρατιωτικό σταθμό της Σαιγκόν το 1965, που τα τολμηρά και αθυρόστομα προγράμματά του, φέρνουν σε αμηχανία το στρατιωτικό κατεστημένο.
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον με τους: Ρόμπιν ΓουίλιαμςΦόρεστ Γουίτακερ

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία ταινία με ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα. Προβάλλει την τραγικότητα του πολέμου μέσω του τρόπου με τον οποίο επηρεάζονται τα πρόσωπα από αυτόν. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται και δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν, όπως φαίνεται και από την πλοκή της ιστορίας. Παρόλο που η ταινία είναι γεμάτη χιούμορ, το οποίο προσδίδει ένα ανάλαφρο ύφος, τα νοήματα που κρύβονται πίσω από κάθε ατάκα προβληματίζουν τον θεατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνοντας τον δικό μας τίτλο στην ταινία

Συνεχίζουμε το σενάριο... στην ταινία "Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben"