Οι Ζωές των Άλλων

 


Οι Ζωές των Άλλων (γερμ. Das Leben der Anderen) είναι γερμανική δραματική ταινία του 2006, του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ.


Πρωταγωνιστούν: Ούλριχ Μούε, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Ούλριχ Τούκουρ, κ.α.

Το 1984 στο Ανατολικό Βερολίνο, ο αξιωματούχος της Στάζι Γκερντ Βίσλερ διατάσσεται να παρακολουθεί το διαμέρισμα ενός διάσημου ζευγαριού καλλιτεχνών. Καθώς, όμως, συνεχίζεται η παρακολούθηση, αρχίζει να επεμβαίνει διακριτικά στη ζωή τους, κάτι που έχει επιπτώσεις και στη δική του.

Σχόλια

  1. Mία πολύ ενδιαφέρον ταινία για την περίοδο της "χωρισμένης" Γερμανίας. Τα ηθικά διδάγματα καλύπτουν διάφορα θέματα που αφορούν την ιεράρχηση αξιών, την εχεμύθια και κυρίως την ανθρωπιά. Μου άρεσε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία! Μέσα από την ταινία αυτή μάθαμε πολλά πράγματα για την Γερμανία εκείνης της επόχης, αλλά παράλληλα μπορέσαμε να τα συνδέσουμε και με τη δική μας χώρα, με τη σημερινή επόχη. Ιεράρχηση αξιών, ηθικά όρια, αυτοθυσία και δικαίωση. Η συγκεκριμένη ταινία θεωρώ πως παρουσιάζει πολύ ρεαλιστικά το τρομακτικό αυτό φαινόμενο της παρακολούθησης, της χειραγώγησης και της εκμετάλλευσης του κόσμου και προβληματίζει τον θεατή για τη σύγχρονη εποχή. Μήπως και σήμερα μας χειραγωγούν με χειρότερο τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνοντας τον δικό μας τίτλο στην ταινία

Συνεχίζουμε το σενάριο... στην ταινία "Το Ξέρουν Όλοι - Todos lo Saben"